Калин Стоянов отрече МВР да има общо с ареста на Димитър Стоянов

Законът е за всеки, каза вътрешният министър

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира твърденията на сайта BIRD, че арестът на журналиста Димитър Стоянов е свързан с разследване за бившия зет на силовия министър, който се е представял за данъчен, за да рекетира търговец.

 

"Имам сестра, която е разведена от 2009 г. с въпросния човек. От 15 години нито аз, нито някой от семейството ми поддържахме връзка с него. Не знам какво прави и къде е. Нека прекратим спекулациите по тази тема. МВР няма нищо общо с обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов, законът е за всички", заяви той.

 

Стоянов обясни, че няма информация за наказателно производство срещу него от делото през 2021 г. насам, когато е имал повдигнато обвинение, което впоследствие е свалено.

 

Коментарът му е по повод информации, според които е имало образувано дело срещу него от "Вътрешна сигурност" по времето, когато Стефан Банков е бил началник.

 

Министърът потвърди, че интерактивна карта ще бъде включена отново на изборите. "Системата ще дава информация за подадени сигнали в реално време", обясни той. 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени