Депутатите изслушват Асен Василев по скандала с митниците

След изслушването на бившия финансов министър се очаква комисията да изготви доклад и да приключи своята работа

Асен Василев
Асен Василев Източник: МС

Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" се очаква днес да изслуша бившия финансов министър Асен Василев, предаде БНТ.

 

Скандалът в митниците е от началото на април, когато беше арестувана директорът на агенцията Петя Банкова. В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По време на съдебно заседание бяха цитирани показания на свидетел, според който Димитрови са били познати и с бившия финансов министър Асен Василев.

 

До момента в комисията по случая бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър Бойко Рашков. След изслушването на Асен Василев се очаква комисията да изготви доклад и да приключи своята работа.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени