Общините Бургас, Казанлък и Родопи със златни статуетки от Balkan Business Awards 2024

Приносът на местната власт в развитието на бизнеса с високо отличие от юбилейния форум

Всички наградени
Всички наградени Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

 Значителната роля на местната власт в   развитието на бизнеса в регионите бе основна тема по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Балканските бизнес награди. Те бяха връчени в Балната зала на 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia.

 

Зам.-кметът на Бургас Станимир Апостолов получава наградата за община Бургас
Зам.-кметът на Бургас Станимир Апостолов получава наградата за община Бургас Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

Победител в категория "Най добра голяма община, с принос за развитието на бизнеса" стана Община Бургас, а община Родопи взе приза в категория за "Най-добра малка община с принос за развитието на бизнеса". Община Казанлък беше отличена за "Най-добър принос в местното управление".

 

Зам.-кметът на Казанлък Аксения Тилева
Зам.-кметът на Казанлък Аксения Тилева Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

Казанлъшката компания UNIMET стана победител в категория "Най-добро устойчиво бизнес развитие", а фирма "UMT" грабна приза за  "Най-добра корпоративна и социална отговорност".  


Фирма "Рим Рок България" стана "Лидер в пространствения дизайн и изкуствените скали", а "Басейни.НЕТ" - "Лидер в продажбите на плувни басейни".

 

Награда за
Награда за "Биотрейд" Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

За 30-годишните успехи в производството на козметика бе отличена компания "Биотрейд" в категория "Награда за бизнес и икономически растеж". За "Най-добър иновативен продукт/услуга" журито на конкурса награди  "Агро Продукт" от с. Габарево.

 

Награда
Награда "Агро продукт" Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

А парфюмерийната верига Al Amar получи златна статуетка за "Най-добър работодател". За "Най-добър млад предприемач" бе посочен Младен Желев с неговата компания IT Business Project, а "Лидер в  благотворителността" стана "Зонта Клуб София". В категория "Международно признание" приз получи Винарна Свищов.

 

Награда
Награда "Ал Амар" Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

Партньори на събитието бяха  Българската търговско-промишлена палата,  Германската федерална асоциация на средния бизнес, Българо-турската търговско-индустриална камара, Българо-македонската търговска палата, Българо-китайската търговско-промишлена палата, Международният институт за сигурност и сътрудничество.


За да получат златните статуетки на сцената се качиха кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-кметът на Бургас Станимир Апостолов, зам.-кметът на Казанлък Аксения Тилева, Иван Иванов – управител и собственик на  UNIMET Ltd,  Николай Спиров - управител и Владислав Русчев от UMT Казанлък,  Магдалена Гоцева – управител на Рим Рок България, Румяна Борисова - собственик на Басейни.нет, Евгения Найденова - управител на Биотрейд Космесютикълс, Ридван Иляз – управител на Агро Продукт, Ахмад Хамид - главен изпълнителен директор на Ал Амар и други.

 

Кметът на община Родопи Павел Михайлов
Кметът на община Родопи Павел Михайлов Източник: Петко Михайлов/Звездите БГ

Наградите бяха връчени от Иван Тихов - представител за България в Германската федерална асоциация на средния бизнес BVMW, Велко Младенов - представител на софийския офис на BVMW, Цветан Симеонов - председател на БТПП, Лъчезар Динев - председател на  БКТПП,  Васка Пенкова - изпълнителен директор на Международния институт за сигурност и сътрудничество, както и от Дони Георгиев - управляващ съдружник на Global Media.


Водещи на събитието бяха  2-кратният носител на ИКАР Симеон Владов и журналистката и съорганизатор на форума Патриция Кирилова.


В празничната програма на церемонията пяха звездата от легендарната група Трамвай № 5 Джина Иванова, певицата и тв водеща Цвети Радойчева и пеещият актьор Симеон Владов.


 Конкурсът, който отличи значимите бизнес постижения на Балканите, с принос за устойчивото развитие на бизнеса в регионите,  бе организиран от  Global Media и VIP COMMUNICATION PR - част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.


Призьорите получиха  подаръци от козметичния гигант Рефан, от лидерите в дигиталния печат Фреш Принт и от парфюмерийна верига Al Amar. За градуса на настроението в залата се погрижи винарска изба Едоардо Миролио.

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени