Според Bloomberg арабска компания иска да купи собственика на Vivacom и NOVA

Това пише Bloomberg

Виваком (Vivacom)
Виваком (Vivacom) Източник: Zonanews

Известната като Etisalat телекомуникационна компания от Обединените арабски емирства обмисля дали да придобие United Group, компанията - собственик на Vivacom и NOVA в България и на много други активи на Балканите.


Това пише Bloomberg, макар по-късно E& (както още се нарича Emirates Telecommunications Group Co.) да отрече да прави каквито и да било крачки в тази посока.


Същевременно, отбелязва E& в бележка на сайта на фондовата борса на Абу Даби (където е базирана), "съгласно корпоративната ни стратегия E& постоянно преглежда значимите пазарни възможности с цел да максимизира стойността за акционерите".

 

Източниците на Bloomberg, обратно, твърдят, че има разисквания за придобиване, но те са в начален етап, докато възможността се оценява. Ако тази информация отговаря на действителността, собственикът на "Юнайтед" може да поиска около 8 млрд. евро.

 

От публикацията се разбира, че възможността за сделка с този актив проучва BC Partners, въпросният собственик на United Group, и продажбата може и да не се ограничи до един купувач, а решението може да се обяви още през май.

 

Активите на "Юнайтед груп" в България включват Vivacom, "Нова броудкастинг груп", оператора на сателитна телевизия "Bulsatcom" и много други. E& същевременно вече има активи в България, след като придоби контролен пакет в тези на PPF (групата на загиналия в катастрофа чешки милиардер Петр Келнер) в България, а чрез тях има дял в Yettel.

 

Йеттел (Yettel)
Йеттел (Yettel) Източник: Flickr

 

Още от "Бизнес и финанси"

Туристическият бранш на среща с ГЕРБ - СДС във Варна: В последните две години липсва чуваемост. Стабилност имахме до 202

В момента най-наболял е проблемът с липсата на работна ръка, с наемането на работници от трети страни, който може да се реши само и единствено в парламент

Прочетете повече прочетете повече

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени