Дъждовно време в цялата страна

В планините времето ще бъде динамично

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews

Силни валежи от дъжд се очакват днес в цялата страна. Според метеоролозите, обстановката ще започне да се усложнява. През деня и в страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд.

 

В планинските райони валежите ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на Горнотракийската низина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде умерен, временно силен с променлива посока.

 

След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се понижат. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните ще бъдат между 13 и 18 градуса. В София минималната температура ще е около 11 градуса, максималната – около 13 градуса.

 

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и района на Централен Балкан валежите ще са значителни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

 

По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

 

По Черноморието времето  ще бъде облачно и с валежи от дъжд, които на места се очаква да бъдат значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15-17 градуса.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени