Ген.-майор Деян Дешков: Всичко опира до онзи, който е на терен

Независимо колко модерна е военната техника, най-важни остават хората, заяви командирът на сухопътните ни войски

Ген.-майор Деян Дешков
Ген.-майор Деян Дешков Източник: Пресцентър на МО

"Колкото и модерни да са технологиите в съвременните войни, най-важни остават хората, които участват в тях. Без значение дали военните действия се водят с дронове, или с друга модерна техника, човекът е този, който взема решенията. Той е този, който решава дали да натисне спусъка и да поведе бойните действия така, че да няма ранени и убити. И съответно - да поведе нещата към победа или загуба". Това заяви пред NOVA командирът на сухопътните ни войски генерал-майор Деян Дешков.

 

Той беше категоричен, че Българската армия има обучени и подготвени кадри, които да работят със съвременната техника. "Важността на пехотата е в човека. Всичко опира до онзи, който е на терен - т.е. пехотинецът. Ключови, за него е техниката и въоръжението, което използва. И там идва мястото на дрона, на сателитната картина, която му се подава", подчерта Дешков.

Още от "България"

Кандидати от ГЕРБ-СДС присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив

Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство, подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени