Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон (СНИМКИ)

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия

Прокуратурата иззе 1418 картини и 45 графики от жилище и други помещения, ползвани от двамата обвиняеми Васил Божков и жена му Елена Динева.

Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР. 

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики.

Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 2
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 

Още от "България"

Премиерът Главчев и министър Кондева дадоха старт на премахването на сградите от терена за Национална детска болница

Символично днес на Деня на детето стартираме този дългоочакван процес по изграждането на Национална детска болница, подчерта премиерът Димитър Главчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени