Топъл вторник, температурите се повишават

На места се очакват гръмотевични бури и градушки

Топло време
Топло време Източник: Wikipedia

Минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи, като в западните и северните райони ще превали и прегърми. В Западна България има условия за силни гръмотевични бури и градушки в района на Кюстендил и Благоевград.

 

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 25 км/ч от югозапад. Максимални температури в населените места ще са от 21 до 27 градуса, по Черноморието - до 19 градуса.

 

Над планините преди обед ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина - около 0 градуса , а на 1500 метра - около 5-6 градуса.

 

В сряда и в четвъртък валежите с летен характер ще бъдат често явление, като интензивни валежи се очакват над Западна и в Северна България. В четвъртък ще захладнее. В петък ще вали и гърми в западната половина от страната, а на изток ще има слънце. В събота също ще бъде слънчево, а в неделя следобед в западните райони ще превали.

Още от "България"

Кандидати от ГЕРБ-СДС присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив

Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство, подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени