Юлия Навална за българските шпиони във Великобритания: Путин води война в сърцето на Европа

Вдовицата на Навални предупреждава и за непредсказуемостта на Владимир Путин, като заявява, че не е изключено той да използва ядрено оръжие в даден момент

Юлия Навална и Алексей Навални
Юлия Навална и Алексей Навални Източник: Instagram

Юлия Навална е коментирала неотдавнашните арести на няколко заподозрени руски шпиони в Европа, като петма от арестуваните са българи, в интервю за ДПА.

 

Вдовицата на покойния руски политически затворник Алексей Навални заявява, че арестите са още един знак, че "Путин отдавна води война в сърцето на Европа, използвайки всички необходими средства".

 

"Путин не е започнал току-така, той прави това през цялото време. Той започва войни, убива опонентите си", подчертава тя и добавя, че присъствието им не я изненадва. "Винаги съм предполагала, че в Европа има много руски шпиони. Руски шпиони, те са очевидни", споделя тя.

 

Вдовицата на Навални предупреждава и за непредсказуемостта на Владимир Путин, като заявява, че не е изключено той да използва ядрено оръжие в даден момент.

 

"Не знаем какво да очакваме от него", заявява тя пред ДПА. "Вероятно той ще го направи", допълва Навална.

 

Юлия Навална сравни въпроса с нахлуването на Русия в Украйна, като заяви, че тогава не е очаквала Путин да атакува, предвид силните връзки между двете страни. "Но той реши да го направи. Той плаши хората, държи ги в страх. Никой не знае какво ще направи Путин след това", каза тя.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени