Експерт: Русия вече стратегически загуби войната в Украйна

Логиката на изтощението не зависи от мирогледа. Това е въпрос на логистика, както през Втората световна война, подчертава военният експерт Маркус Койп

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Военният експерт Маркус Койп, който преподава в Цюрих, заяви, че Русия вече стратегически е загубила войната в Украйна, съобщи Focus.de.

"Владимир Путин продължава войната, въпреки че всъщност трябваше да я прекрати още през есента на 2023 г.", каза той пред Kölnische Rundschau.

 

По думите му още тогава е станало ясно, че темпът на производство на Москва не може да се справи с темпа на изчерпване. "Логиката на изтощението не зависи от мирогледа. Това е въпрос на логистика, както през Втората световна война: който има по-висок индустриален потенциал в дългосрочен план и издържи по-дълго, печели", заяви Маркус Койп.

 

Коментарът му беше направен дни, след като Конгресът на САЩ одобри отпускането на $60 млрд. военна помощ на Киев след месеци на отлагане. Това ще даде глътка въздух на украинците, които страдат от критичен недостиг на боеприпаси в битката си срещу руския агресор.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени