ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите: Време е България да има нормално, подготвено правителство

Томислав Дончев заяви, че изборите са както предизвикателство, така и възможност

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите
ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите Източник: БГНЕС

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира за предстоящите парламентарни и европейски избори, които ще се проведат на 9 юни. "Това беше кампания, предизвикана от нестихващо желание на колегите да узурпират цялата власт. Няма как няколко човека да въртят на пръста си страната, институциите и всички които живеем тук, заяви на излизане от ЦИК Георг Георгиев, цитиран от Tribune.

 

"Изборите няма да се правят от служебния премиер и министри, или чиновник, а от българите. ГЕРБ няма да разчита само на направеното добро през последните месеци, а и на 12-годишно добро име и репутация", добави той. 

 

Томислав Дончев заяви, че изборите са както предизвикателство, така и възможност. "Най-важно е друго. След три години политическо безвремие, без цел и посока, МС се бе превърнал в кръжок, курс по политика за начинаещи и сега е време България да има нормално, подготвено правителство с ясна политическа подкрепа дори с ярки политически фигури. Това е най-важното – да имаме правителство. Стига с тези експерименти. Ротация, единия девет месеца, другият девет месеца... това е екзотика. Конституцията предполага ясна формула за управлението на страната", заяви зам.-председателят на партията.

 

"С кого ще управляваме ще ви кажем след изборите като видим кой с каква сила е попаднал в парламента", подчерта Дончев, но призова да се спре с ротацията, защото "това е екзотика". Изминалите 10 месеца показаха какво се случва като има правителство без мнозинство в парламента. Нека се върнем какво пише в Конституцията-ясна подкрепа и силно правителство", добави Томислав Дончев.

 

Коалицията внесе станалите традиционни 9 999 подписа за регистрация за участие в изборите и обявиха, че ще водят позитивна кампания.

 

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите изтича точно в 17.00 часа. От 25 април Централната избирателна комисия започва да приема документи от инициативни комитети и за независими кандидати за Европейския парламент.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени