Проф. Костадин Ангелов: Рано е да говорим за коалиции, няма да отстъпим от ценностите си

Ние сме ясно ориентирана евроатлантическа партия и няма да отстъпим от ценностите си, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: Zonanews

Рано е да говорим за коалиции. Зрелите политически формации говорят за тях след изборите. Това каза в студиото на NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов, попитан с кого би управлявала партията на Бойко Борисов след вота на 9 юни.

 

"Ние сме ясно ориентирана евроатлантическа партия и няма да отстъпим от ценностите си. Искаме България да бъде в Европейския съюз, в НАТО, Шенген и еврозоната", подчерта народният представител. По думите му разговори могат да се водят с всяка партия, която изповядва тези ценности и има представителство в Народното събрание.  

 

Ангелов коментира и отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков. Той го нарече "инфантилно поведение". "Децата от ПП-ДБ, които не знаят какво правят, бяха използвани от проруските партии в НС", смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

Той засегна и темата за оставката на управителя на НЗОК. Според Ангелов тя е била оттеглена под натиск 30 минути преди старта на обсъждането ѝ в парламента. "Станимир Михайлов не беше управител на НЗОК, а секретарка на финансовия министър Асен Василев", посочи народният представител.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени