Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник-председател на ПП ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното правителството. Това е провала на конституционната реформа. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания как се дават разпореждания, как се заплашва министър-председателят.

 

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и върху цялостното доверие в изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник. Това заяви Румен Радев в коментар на исканите от служебния премиер рокади на двама министри - на външните работи и на земеделието.

 

За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник-председател на ПП ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов.

 

Според последните промени в Конституцията тези кадрови промени в кабинета трябва да бъдат одобрени от президента. Радев обяви, че ще разговаря със служебния премиер в петък.

 

"Ще настоявам премиерът Главчев да си спази обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно отдалечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите предложения за рокади, но не може да се предлагат за министри зам.-председатели на политически партии", добави Радев. 

 

И добави: "За външния министър стана ясно от къде идва заръката. Кой поръча смяната и на земеделския министър, когото г-н Главчев лично представи за оставане в служебното правителство в дух на приемственост и доказан мениджърски подход. Според вас не е ли странно министър-председател да си сменя през ден мнението и нормално ли е през ден да сменяме министри?", запита Румен Радев.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени