Ваня Григорова: Никога не съм поемала ангажимент, че ще работя без пари

Сглобка с ГЕРБ – това е поредната манипулация на госпожа Нинова, заяви Григорова

Ваня Григорова
Ваня Григорова Източник: Булфото

Сглобката с ГЕРБ е поредната манипулация на госпожа Нинова. Това заяви пред БНР Ваня Григорова, лидер на "Солидарна България". "Тя се опита да счупи коалицията още преди началото на предизборната кампания. Отмени пълномощното на господин Таков. Опитваше се да попречи на регистрацията. Продължи да работи срещу нас и в самата кампания".

 

Лидерът на "Солидарна България" отговори и на други упреци, оправени към нея от Корнелия Нинова, сред които е и гласуването на високи заплати в Столичния общински съвет – нещо, което, според лидера на БСП, не отговаря на дадените обещания към работещите в София. Нинова дори заяви, че Григорова е "излъгала много пъти".

 

"Никога не съм поемала ангажимент, че ще работя без пари. Аз инициирах срещи на кмета Терзиев и представители на медицинските сестри, както и с тези на транспортните работници. Стигна се до подписване на колективен трудов договор в детското и училищното здравеопазване и до ръст на заплатите с 30%. Има машинисти, които получиха над 500 лева увеличение на заплатите си".

 

Ваня Григорова посъветва Корнелия Нинова, "когато говори по темата за заплатите, да поработи повече в парламента, а след това да прави забележки". Около 5000 гласа разделиха Григорова от кметския стол в столицата. Тя обжалва в Административния съд на София – град резултатите. "В над 300 от флашките има манипулирани записи". Решението на съда обаче не може да я направи кмет, посочи тя. "Ако е в моя полза, изборите ще се проведат отново. Ще има нови кандидати и ново съревнование".

 

Григорова съобщи в предаването "Неделя 150", че няма да бъде водач на европейската листа. "Винаги съм работила основно по национални проблеми". Григорова обясни, че не се налага да напуска Столичния общински съвет. Тя няма да взима дори и отпуска по време на предизборната кампания. Коалиция "Солидарна България" се състои от три партии – "Изправи се, България", "Българската Левица" и "Обединена социалдемокрация".

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени