Кандидати от ГЕРБ-СДС присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив

Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство, подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Началото на деветото издание на събитието в парк "Лаута" даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров
Началото на деветото издание на събитието в парк "Лаута" даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров Източник: ПП ГЕРБ

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив. Началото на деветото издание на събитието в парк "Лаута" даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров.

 

"Това е празник на българския дух. Съборът тази година ще приеме над 4500 участници, което го прави един от най-мащабните в страната ни. Най-голямото богатство сте вие, гостите на събора. За вас организаторите от "Ясмина" със съдействието на Община Пловдив са подготвили богата програма", заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

 

Костадин Димитров, кмет на Пловдив
Костадин Димитров, кмет на Пловдив Източник: ПП ГЕРБ

Неговото ръководство и неуморна работа са в основата на успеха на Народен събор Пловдив и за превръщането му в истински културен фестивал, подчертаха присъстващите.

 

"Тази година събитието се очаква да приеме десетки хиляди гости и хиляди участници и заедно да се насладим на българския фолклор, традиция култура и бит. Ние, българите, има с какво да се гордеем", заяви кметът на "Тракия" Георги Гатев.

 

Професор Даниела Дженева, която е главен художествен ръководител на ансамбъл "Тракия", сподели задоволството си от факта, че все повече хора в последните години преоткриват родния фолклор.

 

Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС откриха народен събор в Пловдив
Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС откриха народен събор в Пловдив Източник: ПП ГЕРБ

"Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство. Фактът, че виждам толкова много публика тук е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си", подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив за изборите за Народно събрание.

 

На 9-ти юни изберете № 22 в бюлетините за стабилна България в сигурна Европа!

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Не допускаме Кремъл да се намесва в Българската православна църква и в избора на патриарх. Ние не се

Благодаря, Урсула! Благодаря, Манфред! В най-тежката финансова криза в света вие бяхте до България и нито една банка в България не падна, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени