Бургас, София-област и Ямбол преустановяват присъственото обучение на учениците

Останали области в епидемия са Смолян Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен

Ученици
Ученици Източник: Zonanews

Бургас и София-област удължават срока на обявените грипни епидемии, като въвеждат в сила и преустановяване на присъствения учебен процес. Същата мярка се въвежда и в област Ямбол.

 

В Бургас епидемията бе обявена на 25 януари със срок до 31 януари . Заради продължаващата висока заболяемост в областта, въведените временни противоепидемични мерки ще бъдат удължени до 6 февруари, като за периода от 01.02.2024 до 06.02.2024 г., включително се преустановява присъственото обучение и провеждането на извънкласни занимания и дейности с ученици.

 

За същия период се преустановява и присъствения учебен процес и в Ямбол, а в София-област тази мярка ще бъде в сила до 7 февруари включително.

 

Всички останали временни мерки, въведени в областите с обявена грипна епидемия, остават в сила до края на нейното действие. Това включва преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации.

 

Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища и забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

 

Припомняме, че първата област въвела преустановяване на учебния процес е Пловдив, където учениците не посещават училище от понеделник – 29 януари до 5 февруари включително. От утре същата мярка влиза в сила за Варна и Пазарджик отново до 5 февруари, както и за Перник, но в срок до 9 февруари.

 

Останали области в епидемия са Смолян Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен.

Още от "София-област"

Борисов в Самоков: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на следващото правителство! (ВИДЕО)

ПП излъгаха целия народ, милиарди потекоха към фирмите им. Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези 3 години

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяваме поддържането на пътищата

Председателят на ЕЦТП Диана Русинова посочи, че поради липсата на средства и договори през последните години има фатални пропуски в поддържането на пътната инфраструктура

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени