Загиналият в лавината е бил ски инструктор

Мъжът е бил също планински катерач и запален любител на екстремните спортове

Момцис Константинос
Момцис Константинос Източник: Facebook

Затрупаният от лавина скиор в Боровец, който по-късно беше открит мъртъв от спасителните екипи на ПСС, е 36-годишен грък. Момцис Константинос обожавал планината и пътувал постоянно, за да се катери и да кара ски, съобщи гръцката национална телевизия.

 

Мъжът е бил ски инструктор, планински катерач и запален любител на екстремните спортове. От Инстаграм профила на Константинос разбираме, че мъжът често е пътувал.Тялото на мъжа е намерено извън обозначените писти.

 

Според Планинската спасителна служба (ПСС) групата е предизвикала лавината, тъй като е карала на места с висока лавинна опасност. Лавината падна в Боровец в района на пистата Маркуджик 3. Тя е била с размери около 150 метра дължина и близо 30 метра ширина.

 

В акцията по издирването на Момцис са се включили 25 планински спасители и 4 кучета. Загиналият скиор не е имал лавинен уред.

Още от "София-област"

Борисов в Самоков: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на следващото правителство! (ВИДЕО)

ПП излъгаха целия народ, милиарди потекоха към фирмите им. Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези 3 години

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяваме поддържането на пътищата

Председателят на ЕЦТП Диана Русинова посочи, че поради липсата на средства и договори през последните години има фатални пропуски в поддържането на пътната инфраструктура

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени