Борисов в "Младост": Не бива да допускаме повече предсрочни избори (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ представи водачите на листи в София

Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова
Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова Източник: Скрийншот видео кадър

Не бива да допускаме повече предсрочни избори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в район "Младост" в столицата. Заедно с него бяха и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова и общинският съветник в СОС Георги Георгиев.

 

"Задължавам софийските организации да обясняват програмите на ГЕРБ, защото ще ни ги откраднат", допълни Борисов. "Четвърта година, откакто ни няма, корупцита расте, цените растат, инфлацията расте. Само цените на горивата се стопиха след дерогацията", изтъкна той.

 

Георги Георгиев и Йорданка Фандъкова
Георги Георгиев и Йорданка Фандъкова Източник: Скрийншот видео кадър

Вече много младежи намират поприще и се развиват, каза Борисов и иэизвика да застанат зад него кандидатите за депутати от листата на партията. "Имаме нови водачи в листите на ГЕРБ в София", похвали той бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и зам.-председателя на СОС Георги Георгиев. В началото лидерът на ГЕРБ раздаде членски карти на новите лица в редиците на партията.

 

"В този район, когато станах кмет, имаше бурени, а коне и магарета пасяха около Околовръстното. Всичко беше задръстено от морги, автокъщи и строителни материали. А сега, когато минеш по Южната дъга, все едно си в друг град", спомни си лидерът на ГЕРБ и разказа как техниката от Южната дъга е била подготвена да отиде на Околовръстното при "Цар Борис III", за да се завърши пръстенът.

 

"Ще споделя нещо много лично. Рядко вдигам на непознат номер. Бях в среща веднъж и вдигнах и от другата страна беше кметицата на "Младост", от затвора в Сливен. От всичките само аз съм ѝ вдигнал. Защото е майка, защото има дете. Да видите какви хора са", разкри той. "Бойко Рашков и ген. Атанасов не са водачи на листи. При преговорите за правителство спорът беше за Тагарев. Петков казваше, че той е "знамето" на "Промяната", а сега това тяхно знаме го няма в листите. Няма ги и други лица. Хората започват да проглеждат", заяви Борисов.

 

"Имаме финализирана много модерна програма - с много иновации и много нови неща, които може да направим за градовете", подчерта лидерът на ГЕРБ. "Във финансите катастрофата е голяма, парите ги няма. Даваха се пари на пенсионерите от заеми", каза той. "В предишният кабинет, който оглавявах, заварих 34% контрабанда на цигари и я сведохме до 2%. Е, как няма да ни мразят контрабандистите, как няма да искат да ни арестуват? Но Господ е справедлив и може да забавя, но не забравя", обяви председателят на ГЕРБ.

 

"Катастрофата е голяма и парите ги няма. Дадоха се пари на пенсионерите от заеми. Ще продължим да ги даваме, защото този ангажимент е поет. Както за пенсионерите, така и за отбраната и нейната модернизация, защото светът е във война", допълни бившият премиер.

 

"В образованието, културата и спорта имаме изключително добри кадри. В правосъдната система и въобще в системата като такава. Добре, че направихме изборите на тези важни органи, защото като се сетим за програмата на ПП-ДБ имаше само едно име - за шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков. Какво толкова видяха тези хора, каква принципност, какви успехи, освен едни контрабандисти, които пускат доноси срещу мен, че съм изяждал хора", каза той.

 

"Трябва да кажем на софиянци какво ще направим в следващите четири години. Съотношението БВП - покупателна стойност на населението. Задръстиха "Витошка". Ще го гонят Борис Бонев по улицата. Това е манипулация. Няма да се учудя утре да излезе и да каже: "С телефона си плащаме билетите", ще го бият", посочи Борисов.

 

Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов
Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

"Всички се радват на новите автобуси и тролеи. Направихме дигитална революция в градския транспорт. Често го ползвам, защото ми харесва. Вадя си кредитната карта, качвам се, чекирам се, слизам си и нямам ядове. Това е на малко места в Европа. Знаете, че и с паркирането се получават съобщения. София е един от градовете с огромен скок в обществения транспорт. Искам да знаете всички, че в момента единствените проекти, които се изпълняват в София, опасявахме се, че развитието ще спре, Антон Хекимян го повтаряше, но единствените проекти, които в момента се работят са проектите, които ние осигурихме", заяви Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че Асен Василев е извадил проекта за метрото от плана, но финансирането му е било подсигурени в последните месеци и ще има нови 10 км. метро.

 

Бившият кмет на столицата сподели, че не е видяла амбиция в проектите за продължаване на модернизацията на градския транспорт. Промяната не е фойерверк или значка, която да закичим. За нея са нужни визия, конкретен план и много, много, много работа. Само че последната дума не я чух в последните три години. Едно време имахме слоган "работа, работа, работа", припомни тя.

 

"В момента има само борба за постове", допълни Фандъкова. "Баща, син и внук. Сложно е, но изкарахме 10 месеца заедно. "Заключ" и толкова. "Снощи са ходили да се снимат...Къде е Данчо от Овча Купел? Той може да разкаже. Ходили да се снимат на детската градина, която проектирахме в "Горна Баня". Направихме прекрасен проект, чудесен, финансирахме го, стартирахме го и вече сме 2024 година. Това са минимум две години забавяне и два милиона отгоре пари и отидоха да се снимат за тази детска градина, където не направиха нищо", разкри Фандъкова и обясни как стартиран от нея проект е оскъпен с 2 милиона и са отишли само да се снимат там опонентите им.

 

Борисов сподели, че избирателите на ПП са интелигентни и разбират как са се облагодетелствали в последните години от властта. Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че не бива да се допускат повече предсрочни избори. Задължава софийските организации да обясняват програмите на ГЕРБ, защото ще ги откраднат. "Техните избиратели са доста интелигентни и разбират през тези години как са се облагодетелствали техните хора, каза Борисов. Накрая  се пошегува: "ГЕРБ расте като външния дълг".

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени