ГЕРБ-СДС мощно открива предизборната кампания (НА ЖИВО)

В началото на тържественото събитие изказване прави кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е домакин

ГЕРБ-СДС с бюлетина 22
ГЕРБ-СДС с бюлетина 22 Източник: ГЕРБ-СДС

Партия ГЕРБ открива в Стара Загора  предизборната си кампания за предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. Събитието се провежда в общинската спортна зала на града, а в него участие ще вземат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и доскорошният вицепремиер Мария Габриел.

 

Борисов и Габриел
Борисов и Габриел Източник: Скрийншот видео кадър
Живко Тодоров
Живко Тодоров Източник: Скрийншот видео кадър

Събитието е в Общинската спортна зала и на него присъстват водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори, кандидати за народни представители и листата с кандидати за Европейски парламент. Домакин на предизборната среща е кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите, също се очаква да говори пред симпатизантите. Точно в 18 ч. в препълнената със симпатизанти, членове и граждани зала в Стара Загора влезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе приветстван с мощни овации и аплодисменти.

В началото на тържественото събитие изказване прави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. В словото си той иронично акцентира върху "успехите" на правителството на ПП-ДБ, които са "успели да изкоренят" корупцията и "напълно да спрат" контрабандата. 

На сцената бяха поканени всички кандидати за евродепутати, както и водачите на листи за българския парламент на предстоящите избори. Залата ги приветства със силни аплодисменти.

 

Водачи на листи от ГЕРБ-СДС
Водачи на листи от ГЕРБ-СДС Източник: Скрийншот видео кадър

"Явно не разбираме нещо, колеги. Че е "нормална" световна и европейска практика - първият, който спечели изборите, да няма правото да излъчи кабинет. "Нормално" е да няма право на глас. Защото "умните, красивите, честните" веднага те наричат "мафия", настанявайки "наши хора на съответните постове", отбеляза кметът на Стара Загора. 

 

"На 9 юни ние не трябва просто да излезем и извоюваме победа. А да извоюваме голяма победа. България заслужава прав, ясен път напред с номер 22 на изборите", отбеляза още той. 

ГЕРБ-СДС открива кампанията си в Стара Загора
ГЕРБ-СДС открива кампанията си в Стара Загора Източник: Скрийншот видео кадър

Думата бе дадена на общинския съветник в СОС и бивш млад кмет на Стара Загора - Георги Георгиев. Георгиев се обърна към присъстващите в залата: "Много съм щастлив, че в родния ми край започва нашата национална кампания. Старозагорци имат един лаф: "Стара Загора е центърът на вселената". Днес ние показваме ясно, че в центъра на политиката, за опазване на енергийната сигурност и независимост на България основен приоритет на господин Борисов е нашият регион. За нас е чест".

 

Той благодари лично на Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ, които успяха да дадат още една година минимум живот на ТЕЦ-овете и да осигурят 400 млн. инвестиции.  "Няма как да не пропуснем хората, които на практика бяха на косъм да съсипят комплекса, да оставят хиляди домакинства без доходи. Хората от Промяната вероятно са най-мразени в нашия регион. Заради това, че над 50-годишни предприятия бяха напът да бъдат съсипани. Но благодарение на ГЕРБ това не стана", отбеляза още той.

 

Георги Георгиев се пошегува, че Борисов лично го помолил да не се заяжда много с Промяната: "Но няма как да се премълчи "неможенето на тези хора, съсипията, която сеят, където и да имат досег до обществен ресурс".

 

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

Георги Георгиев даде думата на Томислав Дончев.

"Правилно отбеляза Жоро - намираме се в центъра на вселената. И в този център би трябвало да има най-много енергия и най-много ток - буквално и преносно", заяви той и предупреди присъстващите в залата с шегата: "Не гледайте много анимационни филми. Защото от гледането на много анимационни филми може да се помислиш за анимационен герой... Не се притеснявайте, няма да ви чета морал. Нима забравихме, че демократичната традиция повелява правителство да прави първия, събирайки подкрепа от втория и третия, а не ротации и фалшификации".

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

На сцената бе поканен Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за ЕП. "Както обичаме да говорим помежду си - има един председател. И това е господин Борисов. Уважаеми господин председател, след един месец отиваме на избори. Не са поредните избори, а това са ИЗБОРИТЕ. Защото стабилността на Европа зависи от сигурността на границите, процесите на разширяване, благоденствието на хората в ЕС", отбеляза той.

"Честит празник на Европа!", заяви още Желязков и изтъкна успехите на България като пълноправен член на ЕС. Той заяви, че листата на ГЕРБ "показва приемственост, устойчивост, мъдрост и успеха на евродепутатите на ГЕРБ до момента". 

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот видео кадър

Той даде думата на Мария Габриел. "Първото послание днес е ясно. Имаме нужда не от каквато и да е победа. А от убедителна и силна. И на тези избори ЕНП ще покаже, че за нас Европа е и ще продължи да бъде сигурен и добър дом за хората. А за нас, от ГЕРБ, България е нашият дом. Пет неща ни открояват от другите - опит, резултати, прагматични цели, ценности и лидерство", заяви Габриел. 

"Ние не създаваме страхове. Ние създаваме условия за сигурен живот", изтъкна Мария Габриел. И посочи, че отбраната, борбата с миграцията, стабилността на сухопътните граници, независимата енергетика са сред основните акценти в програмата и бъдещата дейност на ГЕРБ. 

 

"Ние имаме прагматични цели. Прагматизъм е да искаш България отново да е стабилна, Европа да може да се защитава, да пази своите граници. важно е да има европейска стратегия по киберсигурност, да се борим с дезинформацията и фалшивите новини. Сигурността на децата ни в цифровото пространство е наша цел. Прагматизмът е в Европа да има амбициозна индустриална политика, която да върви ръка за ръка с иноваците", подчерта бившият вицепремиер и външен министър. 

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Скрийншот видео кадър

"За нас думата семейство е ценност. Радвам се, че ЕНП адресира толкова ясно две предизвикателства. Най-напред - демографското предизвикателство. За нас от ЕНП в следващата ЕК ще е борбата със сърдечно-съдовите заболявания. За нас е важно здравето на всеки един. И накрая - тема, която ми е изключително близка - култура и културно наследство. Колко важно е да развиваме културата, защото тя е стимул за туризма.

Всичко това - опит, резултати, прагматични цели, за да бъде постигнато, има нужда от още две неща - ценности и лидерство. За нас ценности са демокрацията, свободата, солидарността, борбата с корупцията. А лидерството - ГЕРБ и България е само едно - Бойко Борисов", заяви Мария Габриел.

След нея на сцената под бурни аплодисменти излезе лидерът на ГЕРБ Бойко борисов. Борисов започна, като предаде поздрави на симпатизантите на ГЕРБ от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ще бъде у нас на 1 юни, и лидерът на ЕНП Манфред Вебер.

 

"Повярвайте ми, положих всички усилия да има правителство, да не се отива на избори. Колкото и лошо да беше, това даваше поне отвън някаква стабилност на България. Упреците ги приемах, внасях и знаех, че това е правилно. Животът го доказа", каза Борисов и призна, че продължава да мисли за причините, поради които е паднало правителството.

 

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот видео кадър

"Доводите, които извеждат на преден план, не са истина. Или са знаели, че са затънали в корупция и това ще ги потопи много надолу и са бързали да избягат, ако са се облагодетелствали достатъчно. Защото като върнахме записите от техните национални съвети, целият този сценарий за тези 11 месеца беше написан и изговорен вътре ясно и точно, сиреч те през цялото време са се движили по този план", каза още Борисов.

 

Според него думите на Асен Василев, че Мария Габриел е "красивото лице на мафията" са възмутили целия свят. Той поиска ГЕРБ да има отчетлива преднина пред ПП-ДБ на изборите, за да може да наложи своите приоритети.

 

"Дори гордостта ни - новата конституция, претърпява пълен крах, защото когато се пишеше тази конституция, ние с ПП-ДБ и ДПС мислехме, че ще управляваме поне десет години в блок. Затова сега всеки като дявол от тамян бяга от служебното правителство и по никакъв начин не иска да го припознае, което не е честно, защото тези три партии сътворихме това. Това правителство трябва да е ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС", посочи Борисов. 

 

Още от "Стара Загора"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Министър Тахов: През месец юни ще отворим прием по две мерки от ПРСР на стойност 160 милиона лева

Той съобщи още, че за целия програмен период 2014-2020 г. по Програмата по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства са сключени над 3 400 договора с общ размер на одобрените разходи над 3,25 млрд. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени