52-годишен мъж от Варна е задържан за 72 часа във връзка с разследване на телефонна измама, при която жена е ощетена с 4500 щатски долара и 1200 евро

Сумата трябвало да бъде занесена в Румъния незабавно след взимането й

Апелативна и Окръжна прокуратура-Варна
Апелативна и Окръжна прокуратура-Варна Източник: Zonanews

52-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор във връзка с телефонна измама, при която на 60-годишна жена от Варна е нанесена щета след въвеждане в заблуждение.

 

Той е привлечен към наказателна отговорност като помагач за престъпление по чл. 209, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 4 от НК. Мъжът е изиграл ролята на "муле" в измамната схема.

 

Той е задържан на 29 март 2024 година, след като е установена неговата съпричастност към извършена в същия ден телефонна измама. Мъжът бил изпратен да вземе пари, хвърлени през терасата от жена от Варна, въведена в заблуждение, че помага на полицейски служители да заловят извършители на телефонни измами.

 

Сумата трябвало да бъде занесена в Румъния незабавно след взимането й. При задържането му на ГКПП в Русе, са намерени и иззети 4500 щатски долара и 1200 евро, точно колкото е хвърлила пострадалата жена.

 

В хода на разследването станало ясно, че 52-годишният обвиняем е участвал със същата задача в още две телефонни измами, като се работи по ангажиране на наказателната му отговорност за тези престъпления.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Варна.

 

Предприети са множество действия за установяване на други участници в измамната схема. По отношение на обвиняемия ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени