Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна

Синът на Чарли Чаплин Юджийн представя лично "Чаплин пианисимо" в България

Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна
Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна Източник: PR Team

За първи път в България концертът-спектакъл "Чаплин пианисимо",  посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин  ще бъде представен в София, на 10 юни в зала "България", на 12 юни в Пловдив, Античен театър и на 15 юни във Варна във ФК, в рамките на Международния театрален фестивал "Варненско лято".

 

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори. В него звучи музика от филми като "Модерни времена", "Великият диктатор", "Хлапето", "Златна треска" и "Светлините на рампата".

 

Чарли Чаплин във филма
Чарли Чаплин във филма "Хлапето" Източник: PR Team

Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със  световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от  Националната висша консерватория "de Musique de Paris" Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му.

 

Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство. Мултимедийният музикален спектакъл "Чаплин пианисимо" е показан с голям успех по целия свят.

 

Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик. Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му.

 

"Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм – от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него", споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес. Билетите за "Чаплин пианисимо" са от 50 до 150 лева. Може да ги намерите  тук  и тук.

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени