Кремълските сатанисти обявиха събирането на хора за опелото на Навални за нарушение на закона

Опашката от желаещи да се сбогуват с опозиционния политик Алексей Навални, който загина в колония отвъд Полярния кръг на 16 януари, се простираше в продължение на километър

Опашката от желаещи да се сбогуват с опозиционния политик Алексей Навални, който загина в колония отвъд Полярния кръг на 16 януари, се простираше в продължение на километър
Опашката от желаещи да се сбогуват с опозиционния политик Алексей Навални, който загина в колония отвъд Полярния кръг на 16 януари, се простираше в продължение на километър Източник: Telegram

Кремъл обяви, че неразрешените събирания на хора за опелото на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, което ще бъде по-късно днес, са в нарушение на закона. В разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да даде оценка на Навални като политическа фигура и каза, че няма какво да каже на семейството му.

 

Погребението на Алексей Навални
Погребението на Алексей Навални Източник: Telegram

"Само напомняне, че имаме закони, които трябва да бъдат спазвани. Всякакви неразрешени събирания са в нарушение на закона, а тези, които участват в тях, ще бъдат държани отговорни, отново в съответствие със закона", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

Опашката от желаещите да се сбогуват с опозиционния политик Алексей Навални, който загина в колония отвъд Полярния кръг на 16 януари, се простираше в продължение на километър, според журналиста от "Комерсант" Александър Черних.

 

 

Хората започнаха да пристигат два часа преди траурната служба, която трябва да се състои вцърква в Мариино, в югоизточната част на Москва. По времето, когато колата с тялото на Навални пристигна в храма, на място бяха няколко хиляди души, сред които политиците Евгений Ройзман, Борис Надежда и Екатерина Дунцова, както и представители на посолствата на Франция и Германия.

 

Борисовото гробище, където трябва да се състои погребението, беше затворено за външни лица: територията беше отцепена, а входът беше блокиран от КамАЗ, а около него спешно бяха монтирани камери. На мястото на погребението могат да се видят представители на специалните служби със специална техника в цивилни дрехи. Сайтът "Медиазона" съобщи, че в района на църквата е прекъснал интернета.

 

Навални, който бе най-популярната опозиционна фигура в Русия, почина внезапно на 16 февруари в арктическата наказателна колония "Полярен вълк", където излежаваше над 30-годишна присъда.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени