Ранени и щети в Украйна при руски терористичен удар с дронове и ракети

Силите и средствата на ВВС, в сътрудничество с противовъздушната отбрана на Силите за отбрана на Украйна, унищожиха 14 вражески безпилотни летателни апарати в Николаевска, Запорожие, Днепропетровска, Кировоградска и Харковска област

Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове
Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

В нощта на 31 януари руските окупатори атакуваха територията на Украйна с 20 щурмови безпилотни летателни апарата "Шахед-136/131". Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна вражеската армия е изстреляла дронове от Приморско-Ахтарск, Курск и окупира Чауда. Освен това Украйна е била атакувана с балистични ракети "Искандер-М" от временно окупирания Крим и района на Воронеж.

 

"Силите и средствата на ВВС, в сътрудничество с противовъздушната отбрана на Силите за отбрана на Украйна, унищожиха 14 вражески безпилотни летателни апарати в Николаевска, Запорожие, Днепропетровска, Кировоградска и Харковска област", добави министерството.

 

 

Кметът на Харков Игор Терехов написа в Телеграм, че са били изпочупени прозорците на два многоетажни жилищни блока в квартал "Слобидски" и че няколко автомобила са били унищожени. По-рано той съобщи, че в една от поразените сгради е избухнал пожар.

 

Разрушения вследствие на руския терористичен удар с дронове
Разрушения вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов заяви, че градът е бил подложен на редица удари, при които е била повредена цивилна инфраструктура. По думите му Харков е бил атакуван с най-малко шест дрона. Трима души са получили натъртвания и травми, свързани със стреса, и им е била оказана помощ на място, допълни Синегубов.

 

Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове
Пожар вследствие на руския терористичен удар с дронове Източник: Telegram

Според Силите за отбрана на Южна Украйна подразделенията за противовъздушна отбрана са свалили седем безпилотни летателни апарата "Шахед-131/136" в това направление: пет в Николаевска област и два в Кировоградска област.

 

 

В резултат на удара са повредени складове на земеделско предприятие и складова сграда в квартал Бащанка на Николаевска област. В момента пожарът се потушава. Цивилен охранител на търговския павилион е ранен и хоспитализиран в интензивно отделение.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени