Руска терористична атака уби 13 души в Чернигов

Това нямаше да се случи, ако Украйна беше получила достатъчно системи за противовъздушна отбрана и ако решимостта на света да се противопостави на руския терор беше достатъчна, заяви Зеленски

Жертви и ранени от руския терористичен удар
Жертви и ранени от руския терористичен удар Източник: Държавна агенция за извънредни ситуации на Украйна

При руска терористична ракетна атака срещу украинския град Чернигов са били убити 13 цивилни и са ранени над 60 цивилни, съобщи украинското МВР. 

 

 

Нанесени са щети на социалната инфраструктура.Това съобщи ръкводителят на областната администрация Вячеслав Чаус. 

 

Според информацията, споделена от Чаус в Telegram, е имало три ракетни удара, нанесени почти в центъра на Чернигов. Управителят на областта разпространи видео, в което говори на фона на сирените за заплаха от атака.

 

 

Един от ударите е поразил социална инфраструктура, има убити, съобщи и.д. кмет на Чернигов Александър Ломако.

 

 

"За съжаление броят на жертвите може да нарасне. И това нямаше да се случи, ако Украйна беше получила достатъчно системи за противовъздушна отбрана и ако решимостта на света да се противопостави на руския терор беше достатъчна", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

 

Русия ежедневно нанася удари по територията на Украйна с ракети и дронове камикадзе. През последните няколко седмици руската армия се насочи към енергийната инфраструктура, използвайки нови тактики, които направиха ударите по-прецизни и концентрирани. Руските войски също започнаха да атакуват енергийни обекти в по-слабо защитени региони.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени