Синът на Песков отказва мобилизация, чака Путин лично да му позвъни (ВИДЕО)

Синове и на други хора от близкия кръг на кремълския диктатор също масово се отклоняват от мобилизация

Дмитрий Песков и неговият син Николай
Дмитрий Песков и неговият син Николай Източник: Instagram

Водещият на канала "Популярна политика" Дмитрий Низовцев се е обадил в пряк ефир на сина на прессекретаря на военнопрестъпника Путин - Дмитрий Песков. Представяйки се за служител на Военкомата (Военното окръжие, бел. ред.), той заявил на Николай Песков, че трябва да се яви на следващия ден в 10 часа за медицински преглед и оформяне на документите за заминаване на фронта в Украйна. Гледайте от 7 час и 54 минута нататък видеото от You Tube, който е публикуван по-долу. Разговорът със сина на Песков е на 8 час, 10 минута, 12 секунда от видеозаписа.

 

"В 10 сутринта, разбира се, няма да пристигна утре ... Ако знаете, че съм г-н Песков, трябва да разберете колко не е редно да съм там. Накратко, ще реша това на различно ниво". Това е отговорът на Песков-младши. 

 

В края на разговора Низовцев уточнява, че мобилизацията е по нареждане на президента Путин. На което синът на Песков отвръща: "Ако Владимир Владимирович ми каже, че трябва да отида там, ще отида там". На възражението на "военния комисар", че президентът не може да пита всеки редник за това, събеседникът каза: "Аз не съм редник... Това е безполезен разговор".

 

Дмитрий Песков по-късно призна, че е проведен такъв разговор. Низовцев провел подобни разговори и с други синове на хора от кръга на Путин. Синът на премиера Михаил Мишустин – Алексей, например отговорил на "военния комисар", че учи в магистърска програма във Висшето училище по икономика, а преди това е завършил военния факултет на Московския държавен технически университет "Бауман". Според Алексей "все още не е възникнало желание да се бие" и "все още не е необходимо" да се записва като доброволец.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени