Украински дронове удариха още една руска рафинерия (ВИДЕО)

The Moscow Times съобщава, че номиналният обем, който се е преработвал годишно в рафинерията "Първи завод" е 1,2 млн. тона нефт

Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна)
Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна) Източник: ТАСС

Украински дронове са ударили тази нощ рафинерия в Калужка област. Първоначално за удара съобщиха руски Telegram канали, позовавайки се на местни жители. По данни на Телеграм канала Astra дронове са атакували нефтопреработвателния завод "Първи завод".

 

 

Според Telegram канала SHOT на територията на рафинерията, на около 30 км от Калуга, са се чули взривове. Атаката се е случила около 2 часа местно време. В социалните мрежи се появиха и видеа от пожара, възникнал след пристигането на дроновете.

 

The Moscow Times съобщава, че номиналният обем, който се е преработвал годишно в рафинерията "Първи завод" е 1,2 млн. тона нефт.

 

 

Руските власти и военни първоначално не потвърдиха информация, това се случи сутринта и без да се уточнява вида предприятие, което е засегнато. По официална информация пожарът вече е потушен и се извършва оценка на нанесените щети.

 

В четвъртък Киев отново удари през нощта рафинерия на територията на Руската федерация. По-късно последва и и удар срещу голям завод за преработка на петрол в района на Башкирия. 

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени