Украински области са без ток след обстрелване от руските терористи

"Това е подло и цинично отмъщение на руския агресор за успехите на нашата армия", написа в "Телеграм“ кметът на Харков Игор Терехов

Руски ракетни удари срещу украинска енергийна инфраструктура
Руски ракетни удари срещу украинска енергийна инфраструктура Източник: Telegram

След като изтегли част от войските си, Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с критично значение, съобщиха украински медии. Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува видео от един от рашистките удари. 

 

 

Тази вечер се появиха съобщения, че в няколко области е имало частично прекъсване на електричеството. Информацията за проблеми с тока и водоподаването бе потвърдена и от политици от източноукраинската Харковска област, от която руските части се изтеглиха през последните дни.

 

"Вследствие на удара в много райони на града няма светлина. Поради тази причина в тези райони няма и вода - не работят помпите. Това е подло и цинично отмъщение на руския агресор за успехите на нашата армия, в частност - в Харковска област", написа в Телеграм кметът на град Харков Игор Терехов.

 

 

Сходни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса, съобщи УНИАН.

 

Председателят на областната военна администрация в Суми Дмитрий Живицки съобщи, че в цялата област е спаднало елнапрежението в мрежата. "Препоръчвам да изключите електрическите прибори и друга битова техника, за да не с еповреди! Електрическата система остава нестабилна заради разрушенията, нанесени от вражеските бомбардировки. Възможни са атаки на руско-фашистките войски по енергийни обекти в Украйна", написа той.

 

 

Живицки добави, че в Сумска област няма ток в 135 селища на Ахтирски район. Съветникът в канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи, че е пострадала Харковската ТЕЦ-5 - една от най-големите в страната.

 

 

 

 

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени