Урсула фон дер Лайен постави "Възраждане" сред приятелите на Путин в Европа

Приятелите на Путин се опитват да пренапишат историята ни и да превземат бъдещето ни, заяви председателят на ЕК

Урсула фон дер Лаен
Урсула фон дер Лаен Източник: ЕК

Очаква се най-голямото европейско политическо семейство да номинира Урсула фон дер Лайен за водещия си кандидат в листата за предстоящите европейски избори. Кандидатурата ѝ се гласува в момента на конгреса на Европейската народна партия, който се провежда в Букурещ.

 

Пред делегатите председателят на Европейската комисия говори заяви, че ЕНП работи за европейската мечта още от самото ѝ зараждане и обеща да защитава върховенството на закона, човешките права и мира и свободата в Европа.

 

"Приятелите на Путин се опитват да пренапишат нашата история и да превземат нашето бъдеще. Разпространяват омраза чрез клавиатурите си. Нашата мирна и обединена Европа е изправена пред предизвикателство, както никога досега заради популисти, националисти, демагози - независимо дали са крайнодесни, или крайнолеви, дали е Алтернатива за Германия, или Национален сбор или Възраждане", каза Урсула фон дер Лайен.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени