В Русия отново е горещо - гори машиностроителен завод в Екатеринбург

В Русия нещо постоянно гори или експлодира

Пожарът в "Уралмашзавод"
Пожарът в "Уралмашзавод" Източник: Telegram

В един от цеховете на машиностроителното предприятие "Уралмазавод" в Русия избухна мащабен пожар, районът на пожара вече достигна 4000 кв.м.

 

Според Telegram канала Shot пожарът е възникнал във фабриката цех No 57, който е съдържал около 500 литра лак.

 

 

В същото време изданието E1.ru, позовавайки се на свои източници, твърди, че се е запалил цех за производство на трансформатори. Вътре има седем хиляди литра масло.

 

Първоначално пресслужбата на завода заяви, че съоръжението, "което не принадлежи на Уралмашзавод и се намира далеч от производствените мощности на УЗТМ", се е запалило и нищо не застрашава цеховете на завода. По-късно обаче бе признато, че пожарът е възникнал на територията на завода. Очевидци съобщават още, че нещо първо е избухнало в завода, а след това се е появил черен дим.

 

"Уралмашзавод" е машиностроително предприятие в Екатеринбург. Заводът е въведен в експлоатация през 1933 година. Произвежда оборудване за минното дело, металургията, циментовата промишленост, енергийната промишленост, подемно-транспортната и друга техника.

 

В Русия нещо постоянно гори или експлодира. Петролните рафинерии са особено често в пламъци и дори фактът, че се намират на 500-800 километра навътре в Русия, не ги спасява. Например на 13 март неизвестни дронове атакуваха петролна рафинерия в руския град Рязан.

 

Няколко дни по-късно дронове на СБУ атакуваха едновременно три петролни рафинерии на "Роснефт" в района на Самара. Става дума за рафинериите в Новокуйбишевск, Куйбишев и Сизран, припомня УНИАН.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени