В Украйна ликвидираха сина на руския генерал Лапин

Ген. Лапин е включен и в санкционните списъци на Украйна, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и три страни-членки на Европейския съюз

Синът на ген. Лапин - Денис Александрович Лапин
Синът на ген. Лапин - Денис Александрович Лапин Източник: BBC

Синът на руския генерал Алексанъдр Лапин вероятно е бил ликвидиран в Украйна. Това съобщи агенция УНИАН. "Трагична новина дойде от фронта. В зоната на специалната военна операция загина героично нашият сънародник Денис Александрович Лапин", се казва в публикация в соцалната мрежа ВКонтакте.

 

Посочва се, че на 3 май командният пункт, в който се е намирал Лапин, е бил ударен от реактивна система за залпов огън (РСЗО)  HIMARS. "Денис е роден на 23 януари 1986 г. във Волгоград. През 2019 г. завършва Академията за комбинирано въоръжение на въоръжените сили на Руската федерация", допълват те.

 

Какво е известно за генерал Лапин
Окупаторът ръководи групата руски войски "Център", която се опитва да завземе териториите на Черниговска, Сумска и Киевска област. В Украйна го обвиняват в посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеността на страната, както и в планиране, подготовка, отприщване и водене на агресивна война.

 

Лапин е включен и в санкционните списъци на Украйна, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и три страни-членки на Европейския съюз.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени