Зеленски: Украйна ще ни достави допълнителна система Patriot, преговаряме за доставката и на още един комплекс IRIS-T

Украинският президент отбеляза, че Украйна ще продължи да работи с всички партньори, които също биха могли да окажат своето съдействие

ПВО система Patriot
ПВО система Patriot Източник: ВСУ

Украйна се надява да получи допълнителна зенитно-ракетна система IRIS-T от Германия. Това обяви президентът Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение.

 

"Днес има много добър резултат от нашата международна работа: Германия ще ни предостави допълнителен патриот - днес се договорихме за това с канцлера Шолц. Работим с Германия и по допълнителната система IRIS-T - това също е силна противовъздушна отбрана - и по ракети за системите за защита на небето, които имаме", каза той.

 

Германските ПВО комплекси IRIS-T
Германските ПВО комплекси IRIS-T Източник: Telegram

Украинският президент отбеляза, че Украйна ще продължи да работи с всички партньори, които също биха могли да окажат своето съдействие, пише УНИАН. Само тази седмица бяха проведени разговори и срещи с президентите на Литва, Чехия, Румъния, Полша, Унгария, Швейцария и Латвия, с премиерите на Холандия, Гърция, Португалия, Ирландия и Германия.

 

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени