ДАНС поема случая с частната детска болница, заяви служебният премиер Главчев

Той отбеляза, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: БГНЕС

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев.

 

Той отбеляза, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно. Главчев очаква подробен доклад и от Министерството на здравеопазването.

 

Помолен за коментар - дали ще се отзове на поканата на инвеститора, който има отделение в плевенска болница, служебният премиер заяви:

"Имам висок респект към българските медици и всички, които са в сектора. Нямам никакво съмнение, че в болницата, която споменахте в Плевен, се изпълняват най-високите професионални стандарти, а какво ще излезе от сигналите, за които ме попитахте, нека да изчакаме".

 

Ще направим всичко възможно да няма такива практики, които да пречат на честността на изборите. Всичко, което по закон ни е вменено, ще бъде направено. Това каза още служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след честванията пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия.  

 

Главчев обясни, че основната задача на служебния кабинет е да има честни и прозрачни избори. "Работим с Централна избирателна комисия синхронизирано в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам от тях информация. Към момента се справяме със сроковете макар и да са съкратени", добави Главчев.

 

"Ако имаше сигнали, щяхте да видите и нашите действия", коментира служебният премиер за сигнали за купуване на гласове. Димитър Главчев увери, че е в непрекъсната комуникация с всички министри, отговорни по темата.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени