Борислав Сарафов представи Светлана Митова, избрана за и.ф. административен ръководител на СРП

Пред прокурорите от СРП Светлана Митова заяви, че приоритет за нея е да "изгради стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото"

 Борислав Сарафов представи Светлана Митова, избрана за и.ф. административен ръководител на СРП
Борислав Сарафов представи Светлана Митова, избрана за и.ф. административен ръководител на СРП Източник: Пресцентър на ПРБ

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Софийска районна прокуратура (СРП) Светлана Митова от Върховна прокуратура, която с решение на Висшия прокурорски съвет от 15.02.2024 г. бе избрана за изпълняващ функциите административен ръководител на СРП.

 

"Необходимо е ново начало. Убеден съм, че в Районната прокуратура в София има огромен брой достойни магистрати, всеки от които е в състояние да изпълнява безупречно своите задължения. Обществото няма да търпи досегашните практики, които са върлували тук", заяви главният прокурор Борислав Сарафов. Той подчерта, че Светлана Митова има всички необходими професионални и нравствени качества да се справи с нелеката задача да се възстанови доверието в СРП. 

 

 Борислав Сарафов и Светлана Митова
Борислав Сарафов и Светлана Митова Източник: Пресцентър на ПРБ

Пред прокурорите от СРП Светлана Митова заяви, че приоритет за нея е да "изгради стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото". Прокурор Митова очаква прокурорите в СРП да се водят от принципите на почтеност, честност и професионализъм и с работата си всички заедно да изправят на крака най-голямата прокуратура в страната.

 

"Тя има лоши обективни показатели, защото е прокуратурата с най-малък брой обвинителни актове на човек в цялата система на районните прокуратури. Да дадем  вяра на обществото, че в България има правосъдие", каза Светлана Митова.

 

Светлана Митова, административен ръководител на СРП
Светлана Митова, административен ръководител на СРП Източник: Пресцентър на ПРБ

И.ф. административен ръководител на СРП прокурор Светлана Митова има над 26 години юридически стаж и е преминала през цялата йерархия в прокуратурата – от младши прокурор, през прокурор в РП, административен ръководител на РП, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 г. Светлана Митова бе прокурор във Върховна касационна прокуратура, награждавана е за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени