Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса изслушва градския прокурор на София

Илиана Кирилова ще обяснява за евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура

Градският прокурор на София Илиана Кирилова
Градският прокурор на София Илиана Кирилова Източник: Скрийншот видео кадър

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса ще заседава днес и ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова.

 

Кирилова ще бъде изслушана относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП. До този момент в комисията са изслушани редица лица, магистрати, прокурори, съдии.

 

Двамата са герои в разследването на неправителствената организация Антикорупционния фонд "Списък за бърз контрол". Още през 2021 година то описа влиянието, което Божанов е имал в съдебната система. Разследването включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с неформално влияние в съдебната система.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени