Предотвратиха продажбата на над 1300 кг хранителни продукти от два незаконни склада

Предстои част от намерените храни да бъдат насочени за унищожение.

Полиция
Полиция Източник: МВР

Служители от "Икономическа полиция" са предотвратили продажбата на над 1300 кг хранителни продукти в столицата. В два обекта в стокова борса в кв. "Слатина" са установени складове за търговия с храни, работещи извън законоустановените норми, съобщиха от МВР.

 

Нарушенията са открити вчера при специализирана операция на "Икономическа полиция" и Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). Проверени са много от складовите помещения на територията на борсата.

 

Два от обектите за работели без да са регистрирани по Закона за храните и са съхранявали хранителни продукти без да се спазват каквито и да било санитарни норми.

 

Издадени са протоколи за нарушенията разпореждания за забрана от ОДБХ. Спряни са от продажба над 1300 кг хранителни продукти - 1011 кг плодове и зеленчуци, 10 кг замразени зеленчуци, 48 бутилки натурален сок, 50 кг кафява захар, 30 буркана кисели краставички, 48 буркана маслини, 50 кутии прясно мляко.

 

Предстои част от намерените храни да бъдат насочени за унищожение.

 

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени