Узбекистан ни връща двойния убиец от дискотека "Соло"

Илиян Тодоров ще пристигне в България след 12 години

Правосъдие, съд, присъда, Темида
Правосъдие, съд, присъда, Темида Източник: Zonanews

Днес Узбекистан ни връща Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло". Това се случва точно година след като Тодоров беше задържан на летището в Ташкент, при опит да отпътува за Истанбул.

 

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров и 24-годишният Васил Александров през април 2009 година.

 

На първа инстанция, Софийският градски съд оправда Тодоров. Последният ден, в който е видян публично у нас, е 23 декември 2011 година и от тогава беше в неизвестност.

 

Делото срещу него, обаче продължи в Софийския апелативен съд, а след това и във Върховния касационен съд, като магистратите намериха достатъчно доказателства и осъдиха Тодоров на доживотен затвор.

 

Върховен касационен съд (ВКС)
Върховен касационен съд (ВКС) Източник: Zonanews

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени