Ясен Тодоров: Нямам намерение да се взривявам, самопрострелвам и самокатастрофирам

Няма нищо смущаващо, че на мястото е изпратен човек с такъв опит, чужд експерт (за израелския експерт, бел. ред.), заяви зам.-директорът на НСлС

Ясен Тодоров
Ясен Тодоров Източник: Zonanews

Аз съм доказал в годините, че не се страхувам, но пред вас заявявам, че няма да се самозастрелвам, самовзривявам, самоубивам. От г-н Сарафов за първи път чувам, че се плаши от нещо и то от човека, до който стоеше неотлъчно. Не мисля, че Гешев има проблеми с емоционалността си. Познавам го от близо 30 години. Това заяви заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров по bTV.

 

По думите му до миналия петък тримата (Гешев, Сарафов и той самият, бел. ред.) са комуникирали перфектно и не знае сега какво се е случило. "Учудвам се, защото месец декември Сарафов беше избран за втори мандат, в концепцията му пишеше, че всичко е "ок" в прокуратурата. Всичко беше "ок" до атентата", добави зам.директорът на НСлС.

 

"Срещу единия беше извършен опит за убийство – терористичен акт, защото със средството, с което той беше извършен, можеше да пострадат много други граждани, освен обекта на покушението. От Сарафов за първи път чувам, че се плаши от нещо, и то най-вече от човека, когото придружаваше навсякъде и човекът, който го оставяше да го замества", каза Ясен Тодоров.

 

"Пострадалото лице от едно престъпление, прави се предложение за неговото отстраняване, след като е направен опит за неговото убийство - това е парадокс. Той е обвиняван за това, че иска да разбере какво се е случило, продължи Тодоров.

 

"Няма нищо смущаващо, че на мястото е изпратен човек с такъв опит, чужд експерт (за израелския експерт, бел. ред.). Огледът се извършва от компетентните следователи, от ГДБОП, специалистът оглед не е правил. Има официално становище по какъв повод и защо е бил тук този човек. Познавам го, бил съм в тази академия, в която се подготвят най-добрите антитерористи, така че неговият поглед може да е само от полза", коментира още зам.-директорът на НСлС.

 

 

 

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени