Адвокат Менков: Задържането на Велико Желев няма връзка с никакви магистрали

Строителният предприемач беше задържан за 72 часа, а негови офиси – претърсени

Адвокат Менко Менков
Адвокат Менко Менков

Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. Това заяви пред NOVA Менко Менков, който е адвокат на обвинения в изнудване бизнесмен Велико Желев.

 

"Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионата поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали", каза още защитникът на бившия шеф на АПИ. По думите на юриста Благой Андонов е признал за тези си действия пред 44 свидетели. 

 

Строителният предприемач беше задържан за 72 часа, а негови офиси – претърсени. По-късно стана ясно, че освен принуждаването на бившия му служител Благой Андонов, Желев и двама негови съучастници нанесли побой на потърпевшия.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени