Адвокат Велимир Атанасов е тайният свидетел по делото "Пепи Еврото"

Той е свързан с Мартин Божанов-Нотариуса и бившия шеф на СРП Невена Зартова

Адвокат Велимир Атанасов
Адвокат Велимир Атанасов Източник: БГНЕС

Eдин от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за дейността му като зам.-главен прокурор е получил заплашително писмо. Става въпрос за делото "Пепи Еврото". Прокурорът по случая разкри само пред bTV самоличността на свидетеля. Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов. Неговата защита се сваля, уточни наблюдаващият прокурор Йордан Петров.

 

Защитеният свидетел изпраща писма до няколко институции, че е получил заплахи и така разкрива самоличността си, показват данни предоставени на bTV от Върховния касационен съд. Атанасов е приобщен към делото лично от бившата шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, обясни наблюдаващия прокурор Петров.

 

"Адвокат Велемир Атанасов е от лицата, които са изключително приближени към Мартин Божанов-Нотариуса и бива разследван също за евентуалното участие в организирана престъпна група", допълни той.

 

Зартова и Атанасов не бяха открити за коментар. Според прокурор Петров, въпреки атаките от групата на Нотариуса, делото ще бъде доведено до финал. Лятото той е поискал достъп до секретните материали, за да провери информацията.

 

Междувременно антимафиотите стигнаха до мъжа, изпращал имейли със заплахи до съдия Владислава Цариградски. Оказва се, че освен съдия Цариградска той е заплашвал и други магистрати, институции и бизнесмени.

 

По информация на bTV авторът на имейлите е Илко Захариев. Той е от Сливен, живее в София и води скитнически живот. Движи се предимно в централната част на града. Заплахи изпраща от ноември миналата година.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени