Аферата "Митници": Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров във временната комисия

Председател на комисията за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" е Тошко Йорданов от ИТН

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях ще проведе заседание на 23 април, вторник. В дневния ред на комисията е изслушване на бившия главен секретар на вътрешните работи Петър Тодоров и на народния представител от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков. Председател на комисията за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" е Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

 

На предното заседание на комисията Станислав Балабанов от ИТН представи писмо от МВР, подписано от настоящия служебен министър Калин Стоянов, в което се посочва, че Марин и Стефан Димитрови, както и Петя Банкова няколко пъти са се срещали с Бойко Рашков докато той е бил министър на вътрешните работи.

 

А доскорошният главен секретар Живко Коцев е саботирал работата на разследващите. Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев бе привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени