Алексей Петров: Цветанов ми произнесе 12-годишна присъда - гражданска смърт

Оневиненият Алексей Петров, днес отново е извикан пред Апелативния спецсъд

Алексей Петров
Алексей Петров Източник: Zonanews

Оневиненият от Специализирания наказателен съд експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм Алексей Петров днес отново е извикан пред Апелативния спецсъд. Делото е образувано по частен протест на специализирана прокуратура и въззивни жалби, съобщи ПИК. Преди девет години след полицейска акция "Октопод" Алексей Петров бе признат за невинен. Делото стартира през 2011 година в Софийския градски съд, но после бе прехвърлено в Специализирания съд започна наново през 2015 година.

 

"Съдът ме оправда на първа инстанция. Очевидно още съм на трупчета", заяви на взизане в съда Алексей Петров. "Очаквам това, което съм заявил в началото. Краят е предизвестен още от началото, заради начина, по който Цветанов действаше при моето задържане. Цветанов ми произнесе 12-годишна присъда - гражданска смърт. И в момента съм в състояние на гражданска смърт. 11-та година изтърпявам това наказание. Очаквам след една година да бъда освободен от тази гражданска смърт!", коментира Алексей Петров, който осъди България в съда по правата на човека, заради методите на действие на Цветан Цветанов и показните му арести като вътрешен министър.

 

Делото бе стартирано и бе разпитан свидетелят Александър Йоруков, който заяви, че не знае дали "ИН 80" е била сътрудник на "Лев коорп", нито е запознат с дейността на фирмата. Не знае и дали фирмите на адрес "Петко Каравелов" №5 са имали обща каса. Йоруков заяви още, че не знае колко персонал е имала "ИН 80" ООД. На делото не се явиха други двама свидетеля, но прокуратурата заяви, че има достатъчно доказателства и няма претенции към тях. Защитата предложи да се заличат тези свидетели и съдът прие.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени