Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия

От 196 народни представители "за" гласуваха 95, против бяха 91, а 8 се въздържаха

КПКОНПИ
КПКОНПИ Източник: Zonanews

Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия, след като по предложението си за неговото освобождаване, ПП-ДБ не събраха мнозинство от две трети. От 196 народни представители "за" гласуваха 95, против бяха 91, а 8 се въздържаха.

 

Депутатите гласуваха и предложение за освобождаването му като шеф на комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, но и от този пост той не беше освободен.

 

Предложението за махането на Славчев трябваше да бъде разгледано миналата седмица от ресорната парламентарна комисия, но по предложение на ГЕРБ-СДС не се стигна до това.

 

Тъй като предложението отдавна престоява в деловодството на парламента, то директно влезе в пленарната зала днес и без доклад от комисията.

Още от "Закон и ред"

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани през август, показват данни на Междуведомственото звено на прокур

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени