Арест и двама избягали след опит за разбиване на банкомат в София

Става въпрос за група от чуждестранни граждани - вероятно молдовци

Полиция
Полиция Източник: МВР

Маскирани избягаха, след като опитаха да разбият банкомат и да ограбят магазин за техника. Това се е случило около 03:25 тази нощ. Става въпрос за група от чуждестранни граждани - вероятно молдовци.

 

Те са разбили вратата на магазина, след което откраднали дребна техника, съобщава NOVA. Източници от разследващите разкриват, че това престъпници, които и преди са участвали в разбиването на банкомати.

 

На мястото няма следи от взрив, а само такива от силно влизане с взлом през вратата. Към момента няма информация от банкомата да са взети пари.

 

След проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Кражби" - СДВР, сектор "Кобра" - СДВР и сектор "Кражби" - ГДНП единият от извършителите е задържан.

 

Другите двама са оказали съпротива, не са изпълнили полицейските разпореждания и са успели да избягат в посока Самоковско шосе.

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени