Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен, обяви окончателно съдът

Процесът за ареста на Горанов тепърва ще се гледа от АССГ

Севделина Арнаудова
Севделина Арнаудова

Арестът на PR-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконен. Това се вижда от решение по делото на Административния съд - София-град (АССГ) от 28 октомври т.г.., с което магистратите потвърждават решението на Софийския районен съд, че арестът на Арнаудова е незаконен.

 

АССГ е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова срещу заповедта, с която МВР я задържа. PR-ката беше арестувана през март заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Тримата прекараха в ареста около денонощие по образувано по спешност дело за изнудването на бизнесмена Васил Божков.

 

След това обаче Софийската градска прокуратура отказа да им повдигне обвинения и тримата бяха освободени. Освен това държавното обвинение влезе с остри противоречия с МВР доколко действията на министерството са законни.

 

Борисов, Горанов и Арнаудова заведоха дела пред Софийския районен съд срещу заповедите си за задържане. Районните магистрати обявиха за незаконни и трите заповеди. Тази на Борисов вече мина и проверката на втората инстанция и окончателно беше обявена за незаконна. Процесът за ареста на Горанов тепърва ще се гледа от АССГ.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени