Арестуваха садиста, нарязал с макетно ножче момичето в Стара Загора

Той е получил призовка, явил се в полицията в Стара Загора и е задържан

Георги Николаев
Георги Николаев

Обвиняемият за нападението над 18-годишно момиче от Стара Загора е задържан. 26-годишният Георги Николаев е арестуван рано тази сутрин. Той е получил призовка, явил се е тази сутрин в полицията в Стара Загора и е задържан.


Момичето бе нападнато и нарязано от приятеля си в дома си в края на юни. Лекарите са направили над 400 шева на порезните рани. Първоначално извършителят е задържан за 72 часа, но  съдия Татяна Коева от Окръжният съд в града квалифицира деянието като лека телесна повреда и нападателят бе пуснат на свобода под парична гаранция.

 

Впоследствие наблюдаващият прокурор назначи допълнителна съдебномедицинска експертиза за прецизиране на вида и характера на нараняванията. Вчера правосъдният министър Атанас Славов призова за пълно и обективно разследване на случая.

 

Прокуратурата пък съобщи, че създава екип от наблюдаващи прокурори и ускорява разследването.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени