Арестуваният за шпионаж антимафиот е Георги Караколев, преподавател е и в университет

Той е служител на ГДБОП

Задържания за шпионаж антимафиот Георги Караколев
Задържания за шпионаж антимафиот Георги Караколев Източник: 24 часа

И университетски преподавател, освен антимафиот е задържаният за шпионаж служител на ГДБОП Георги Караколев, съобщи "24 часа". Той бе арестуван тази сутрин. При акцията бе задържан и служител на ДАНС.

 

Двамата помагали на бивш служител на руското посолство обявен за персона нон грата. Давали му служебна информация, твърдят разследващите. Караколев изнасям информация за разследвания срещу руски фирми, според разследващите.

 

ГДБОП
ГДБОП Източник: Facebook

Той е дългогодишен служител на МВР. Работи по линия на международното сътрудничество, откъдето минава много информация с чужди партньорски служби. От 2 години насам много руски компании са под санкции, а повечето се опитват да ги заобикалят.

 

По-рано днес стана ясно, че спецакция по сигнал за шпионаж тече в ГДБОП. В момента се извършват претърсвания в Дирекцията. Сигнал по случая дошъл у нас от чужди служби. В акцията участва и дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.

 

"За съжаление се касае за служител на МВР, който е наблюдаван. Потвърждавам - касае се за шпионски действия. Ще се въздържа от допълнителни коментари. Най-вероятно, след като приключат всички процесуални действия, ще се даде нарочен брифинг в София", заяви по-рано днес Коцев. 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени