Асен Василев призна, че кадрувал в МВР: Аз исках шефът на МВР-Хасково да бъде сменен

Не познавам баща и син Димитрови. Днес излезе снимка на президента с тези хора. Те са се снимали с всички политици наред по предизборни кампании, посочи той

Асен Василев
Асен Василев Източник: Пресцентър на МС

"Аз исках шефът на МВР-Хасково да бъде сменен", тава скандално признание за кадруване в МВР направи бившият фенансов министър Василев предаването "Панорама" по БНТ. Отстраняването на Росен Желязков като шеф на БНС е с оглед на неговите действия, заяви още съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

 

"Ако погледнем епизода за НЗОК, фактите са доста ясни. Преди да се гласува оставката на председателя на НЗОК, в деловодството бе внесен документ, с който той оттегля оставката си. Той беше в парламента… Оттам нататък няма какво да се гласува. И тук въпросът е защо председателят на НС трябваше да позволи едно противоконституционно решение. Свалянето на председателя на НС не трябва и не е политически акт. Това го казах, когато Никола Минчев беше свален", подчерта той.

 

Не мисля, че ГЕРБ са спасили каквото и да е и който да е. Няколко доклада днес не влязоха в пленарна зала. Тук по-важния момент е, че когато има правила и те не се спазват, човекът, който не ги спазва, трябва да си понесе отговорността. Обществото е разделено на 3 групи. Ние имаме една група, на която й харесваше модела на развитие на България по тертипа а Латинска Америка. Резултатът от този модел на развитие е, че има хора и групи, които натрупаха огромен ресурс, има много мигранти (...) Групата, на която ние сме изразител, иска европейско развитие, да се изравнят неравенствата. 3 пъти по-бързо настигаме Европа по богатство. Третата група иска да се промени модела, но в посока Москва, Орбан, един евразийски модел", коментира Василев.

 

Той бе категоричен, че няма никаква причастност към историята с митниците. "Не познавам баща и син Димитрови. Днес излезе снимка на президента с тези хора. Те са се снимали с всички политици наред по предизборни кампании. Самата служебна министърка каза, че не са влизали в МФ", посочи той.

"Видя се, че пари има и те могат да стигнат до хората. Мисля, че хората в България добре си дават сметка какво има отношение към техния живот - дали това, че имат по-висока пенсия, безплатни лекарства и могат да пътуват свободно из Европа, или някакви измислени скандали.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени