Автомобил помете три момичета на тротоар в Стара Загора

Една от ранените е в много тежко състояние в Университетската болница - с отрязан ляв крак и надробен десен

Стара Загора
Стара Загора Източник: Община Стара Загора
Три момичета по на 23 години пострадаха при катастрофа в Стара Загора снощи малко преди 23,30 часа, потвърдиха днес от полицията. Една от ранените е в много тежко състояние в Университетската болница - с отрязан ляв крак и надробен десен, който също можело да бъде ампутиран. Добрата новина при нея е, че няма други травми по главата и тялото. Засега е стабилизирана, но все още има опасност за живота й. Другите две пострадали също са в болницата, но при тях няма опасност за живота, състоянието им е стабилно, пише "24 часа".
 
Трагедията станала на старозагорската улица "Христина Морфова". Трите момичета, които работели в недалечен МОЛ, се прибирали заедно след работа. Колата ги връхлетяла, докато те били на тротоара в близост до кръгово движение, край голяма търговска верига. Според лекари, едната от пострадалите, която била в съзнание, им съобщила, че колата направила две обиколки на кръгово с цел "да върти гуми" и след втората обиколка излязла от кръговото и се врязала в тях с висока скорост.
 
Това е станало отляво - преди да удари пешеходките на тротоара, автомобилът е преминал през цялото платно на улицата. Дали е било точно така ще изясни назначената експертиза. Засега от полицията само казват, че проверката на място не е установила водачът на лекия автомобил да е употребил алкохол или наркотици, но не съобщават на каква възраст е той.
 
Малко по-късно неофициално стана ясно, че злополучният шофьор е на 18-19 години, а свидетелството му за управление на моторно превозно средство е едва от няколко месеца.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени