Банкова и Димитров остават в ареста, реши съдът

Адвокатката на Банкова пък посочи, че нейната клиентка страда от твърде ниско кръвно налягане

Петя Банкова
Петя Банкова Източник: БТА

Бившата шефка на митниците Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста. Това реши преди броени минути състав на Софийския апелативен съд.

 

Заедно с тях обвинени за организирана престъпна група са бащата на Стефан Димитров - Марин Димитров. Той обаче е извън решетките заради влошено здравословно състояние. Четвъртият обвиняем е Никола Николов-Паскал, който е в неизвестност. 

 

Банкова и Стефан Димитров се оплакали от рязко свалени килограми, силно главоболие, повръщане и замаяност. Въпреки болежките съдийският състав с председател Веселин Пенгезов счете, че те ще останат в ареста с мярка "задържане под стража".

 

По думите на Ивайло Найденов, защитник на Димитров, клиентът му е свалил 7 килограма, откакто е в ареста. Той се оплаквал от непрекъснато главоболие и главозамайване.

 

Адвокатката на Банкова пък посочи, че нейната клиентка страда от твърде ниско кръвно налягане. Адвокат Аделина Натина поиска Банкова да бъде изведена, за да се лекува вкъщи, но молбата ѝ не бе уважена от съда.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени