Бившият шеф на СДВР Антон Златанов поема Гранична полиция

Той поема поста, след уволнението на Росица Димитрова

Антон Златанов
Антон Златанов Източник: МВР

Назначиха Антон Златанов за временно изпълняващ длъжностна директор на "Гранична полиция". Той поема поста, след уволнението на Росица Димитрова. Антон Златанов е роден на 8 октомври 1976 г. в София. През 2000 г. завършва висше образование в УНСС по специалността "Планиране и прогнозиране на икономически системи", а през 2002 г. - магистратура по "Международни икономически отношения" в Стопанската академия в Свищов.

 

През 2016 г., след публична защита на дисертационен труд в Академия на МВР, му е присъдена образователна и научна степен "Доктор" в професионално направление "Национална сигурност". Той има повече от 25-годишен стаж в системата на МВР. Златанов е преминал през всички нива в системата. Постъпва в МВР през 1997 г. като полицай в отдел "Охранителна полиция", а впоследствие работи и по линия "Криминална полиция".

 

Последователно е старши полицай, инструктор, инспектор в СДВР. От 2008 година след спечелен конкурс преминава на ръководна длъжност като началник на група в отдел "Специализирани полицейски сили", а впоследствие е началник на група "Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия".

 

В отделни периоди е началник на сектор "Масови мероприятия" и заместник-началник на отдел "Охранителна полиция". На 13 май 2015 г. е назначен за заместник-директор на СДВР. В периода май-юни 2021 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени